Hoppa till sidans innehåll

Lilla / Stora Klubbtouren


Vad är Lilla Klubbtouren?

Lilla Klubbtouren är ett gäng tävlingar som arrangeras av klubbar runt om i Göteborgsområdet. Dessa tävlingar riktar sig till spelare som inte tävlat förut, men som är intresserade att testa. Alla är garanterade minst 3 matcher, alla får pris och inga resultat sparas.

Tävlingarna är väldigt uppskattade av både spelare som föräldrar och samlade under hösten 2019 sammanlagt 682 spelare!

 

För vilka spelare riktar sig Lilla Klubbtouren?

Lilla Klubbtouren riktar sig som sagt till spelare med begränsad erfarenhet av tävling, men som vill prova under avslappnade former. Lilla Klubbtouren har 3 olika varianter av tävlingar, RÖD, ORANGE och GRÖN. Skillnaden på dessa är som följer:

RÖD:
För de allra yngsta, oftast runt 7-8 år. Spelas med den RÖDA filtbollen. Banans storlek är en meter bakom servelinjen och spelas på halv tennisbana till och med dubbellinjen. Barnen får 3 försök till serve, den sista serven får slås underifrån om man vill.

ORANGE:
För de lite äldre, oftast runt 8-10 år. Spelas med den ORANGEA midi-bollen. Banans storlek är en meter innanför baslinjen med singellinjen som gäller. Barnen får 3 försök till serve, den sista serven får slås underifrån om man vill.

 GRÖN:

För de lite äldre, oftast runt 10 år. Spelas med den GRÖNA maxi-bollen. Spelas på en fullstor tennisbana. Barnen får 3 försök till serve, den sista serven får slås underifrån om man vill.

 

 

Vilka kan prova Lilla Klubbtouren?

I teorin kan vem som helst anmäla sig till Lilla Klubbtouren. Har ni frågor angående detta skicka ett e-mail till This is a mailto link.

 

STORA Klubbtouren

År 2019 startades även Stora Klubbtouren. Stora Klubbtouren följer samma upplägg som Lilla Klubbtouren, men vänder sig till spelare äldre än 12 år med ingen eller begränsad tävlingserfarenhet. Alla får spela minst 3 matcher, alla får pris och inga resultat sparas. Denna tävling spelas med den vanliga gula tennisbollen.

 

Hur anmäler man sig?

Anmälan till samtliga tävlingar (Lilla och Stora Klubbtouren) görs via följande länk: ANMÄLAN

Observera att man tidigast kan anmäla sig 14 dagar före varje tävlingen. Anmälan tidigare än detta datum är ogiltig och man riskerar att inte få en plats.

 

När är Lerums TK arrangör för Lilla/Stora Klubbtouren?

Lilla Klubbtouren MINI (RÖD boll): 4 april (anmälan från 21 mars)

Lilla Klubbtouren MIDI (Orange boll): 18 april (anmälan från 4 april) samt 9 maj (anmälning från 25 april)

Lilla Klubbtouren MAXI (Grön boll): 25 april (anmälan från 11 april)

STORA Klubbtouren (Gul boll): 7 mars (anmälan från 22 februari)

 

Var kan man se när alla andra tävlingar går?

Klicka på länken nedan för att komma till affischen. Denna affisch sitter även på anslagstavlan mitt emot receptionen i Lerums TK.

Affisch

Uppdaterad: 14 FEB 2020 09:53 Skribent: Alexander Fager
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Lerums TK - Tennis
Aspenäsvägen 4
44330 Lerum

Kontakt:
Tel: 030214748
E-post: This is a mailto link

Se all info