top of page

Lilla / Stora Klubbtouren

Vad är Lilla Klubbtouren?

Lilla Klubbtouren är ett gäng tävlingar som arrangeras av klubbar runt om i Göteborgsområdet. Dessa tävlingar riktar sig till spelare som inte tävlat förut, men som är intresserade att testa. Alla är garanterade minst 3 matcher, alla får pris och inga resultat sparas.


För vilka spelare riktar sig Lilla Klubbtouren?

Lilla Klubbtouren riktar sig som sagt till spelare med begränsad erfarenhet av tävling, men som vill prova under avslappnade former. Lilla Klubbtouren har 3 olika varianter av tävlingar, RÖD, ORANGE och GRÖN. Skillnaden på dessa är som följer:

RÖD:
För de allra yngsta, oftast runt 7-8 år. Spelas med den RÖDA filtbollen. Banans storlek är en meter bakom servelinjen och spelas på halv tennisbana till och med dubbellinjen. Barnen får 3 försök till serve, den sista serven får slås underifrån om man vill.


ORANGE:
För de lite äldre, oftast runt 8-10 år. Spelas med den ORANGEA midi-bollen. Banans storlek är en meter innanför baslinjen med singellinjen som gäller. Barnen får 3 försök till serve, den sista serven får slås underifrån om man vill.


GRÖN:

För de lite äldre, oftast runt 10 år. Spelas med den GRÖNA maxi-bollen. Spelas på en fullstor tennisbana. Barnen får 3 försök till serve, den sista serven får slås underifrån om man vill.Vilka kan prova Lilla Klubbtouren?

I teorin kan vem som helst anmäla sig till Lilla Klubbtouren. Har ni frågor angående detta skicka ett e-mail till jesper@lerumstennis.se.


STORA Klubbtouren

År 2019 startades även Stora Klubbtouren. Stora Klubbtouren följer samma upplägg som Lilla Klubbtouren, men vänder sig till spelare äldre än 12 år med ingen eller begränsad tävlingserfarenhet. Alla får spela minst 3 matcher, alla får pris och inga resultat sparas. Denna tävling spelas med den vanliga gula tennisbollen.


Hur anmäler man sig?

Anmälan till samtliga tävlingar (Lilla och Stora Klubbtouren) görs via följande länk: ANMÄLAN

Observera att man tidigast kan anmäla sig 14 dagar före varje tävlingen. Anmälan tidigare än detta datum är ogiltig och man riskerar att inte få en plats.

Lilla / Stora Klubbtouren: Classes
bottom of page