top of page

Lilla / Stora Klubbtouren

Vad är Lilla Klubbtouren?

Lilla Klubbtouren är ett gäng tävlingar som arrangeras av klubbar runt om i Göteborgsområdet. Dessa tävlingar riktar sig till spelare som inte tävlat förut, men som är intresserade att testa. Alla är garanterade minst 3 matcher, alla får pris och inga resultat sparas.

Tävlingarna är väldigt uppskattade av både spelare som föräldrar och samlade under hösten 2019 sammanlagt 682 spelare!


För vilka spelare riktar sig Lilla Klubbtouren?

Lilla Klubbtouren riktar sig som sagt till spelare med begränsad erfarenhet av tävling, men som vill prova under avslappnade former. Lilla Klubbtouren har 3 olika varianter av tävlingar, RÖD, ORANGE och GRÖN. Skillnaden på dessa är som följer:

RÖD:
För de allra yngsta, oftast runt 7-8 år. Spelas med den RÖDA filtbollen. Banans storlek är en meter bakom servelinjen och spelas på halv tennisbana till och med dubbellinjen. Barnen får 3 försök till serve, den sista serven får slås underifrån om man vill.


ORANGE:
För de lite äldre, oftast runt 8-10 år. Spelas med den ORANGEA midi-bollen. Banans storlek är en meter innanför baslinjen med singellinjen som gäller. Barnen får 3 försök till serve, den sista serven får slås underifrån om man vill.


GRÖN:

För de lite äldre, oftast runt 10 år. Spelas med den GRÖNA maxi-bollen. Spelas på en fullstor tennisbana. Barnen får 3 försök till serve, den sista serven får slås underifrån om man vill.Vilka kan prova Lilla Klubbtouren?

I teorin kan vem som helst anmäla sig till Lilla Klubbtouren. Har ni frågor angående detta skicka ett e-mail till alexander@lerumstennis.se.


STORA Klubbtouren

År 2019 startades även Stora Klubbtouren. Stora Klubbtouren följer samma upplägg som Lilla Klubbtouren, men vänder sig till spelare äldre än 12 år med ingen eller begränsad tävlingserfarenhet. Alla får spela minst 3 matcher, alla får pris och inga resultat sparas. Denna tävling spelas med den vanliga gula tennisbollen.


Hur anmäler man sig?

Anmälan till samtliga tävlingar (Lilla och Stora Klubbtouren) görs via följande länk: ANMÄLAN

Observera att man tidigast kan anmäla sig 14 dagar före varje tävlingen. Anmälan tidigare än detta datum är ogiltig och man riskerar att inte få en plats.


När är Lerums TK arrangör för Lilla/Stora Klubbtouren?

Lilla Klubbtouren MINI (RÖD boll): Fre 25 september, start kl 17:00 (anmälan från 11 september)

Lilla Klubbtouren MIDI (Orange boll): Fre 16 oktober, start kl 17:00  (anmälan från 2 oktober) 

Lilla Klubbtouren MAXI (Grön boll): Fre 20 november, start kl 17:00 (anmälan från 6 november)

STORA Klubbtouren (Gul boll): Fre 2 oktober, start kl 17:00 (anmälan från 18 september)

Innan varje Lilla Klubbtouren tävling kommer vi anordna en intern matchträff för elever som är intresserade av detta. Anmälan sker via vår matchi-sida Dessa datum är som följer:

Matchträff RÖD: Fre 11 september kl 17:00-19:00

Matchträff ORANGE: Fre 9 oktober kl 17:00-19:00

Matchträff GRÖN: Fre 6 november kl 17:00-19:00

Matchträff GUL: Fre 18 september kl 17:00-19:00

Var kan man se när alla andra tävlingar går?

Det kan man se här och här

Lilla / Stora Klubbtouren: Classes
bottom of page