top of page

Stegspelet

Lerums TK Stegspel är tillgängligt för alla medlemmar, junior och seniorer. Kvinnor och män spelar i samma stege. Den är skapad för dig som tycker det är kul med tävlingsmomentet. Du binder inte upp dig till ett spelschema utan du kan planera matcherna när du själv vill. Skulle många anmälningar komma in så kan vi dela upp det i flera grupper.

Stegspelet pågår hela året så det finns inget senaste datum att gå med. Men vi kommer att sätta ett slutdatum för första omgången då vi kommer att ha en segrare i varje grupp.


Du bokar din match genom att boka tid på matchi och informera motspelaren.

Du delar banhyran med motspelaren och betalar med matchi vid varje matchtillfälle.


Avgiften för att delta är 0 kr per termin, men medlemskap i Lerums TK är obligatoriskt.

Anmälan görs genom att maila Conny Westerlund conny.westerlund@gmail.com. Ange namn, mobilnummer, mejladress och spelstyrka. Du kan själv se information om spelstyrka längre ner på denna sida.


Vill du veta mer om medlemskap, se klubbens hemsida https://www.lerumstennis.se/


Ny omgång när utomhussäsongen startar 2024


ENKLA REGLER I KORTHET

  • Bokning av match sker genom att boka bana och informera motståndaren.

  • Man kan utmana 1-3 steg ovanför. 

  • Vinner lägre rankad så får hen den högre rankades plats. Den högre rankade spelaren åker dock endast ner en plats på stegen. 

  • Matchform - valfri tillsammans med motståndaren för att kora en vinnare.

  • Man delar på bankostnad vid varje tillfälle och lägre rankad står för bollar.


SPELSTYRKA (för nya spelare)

1. Kan bolla fram och tillbaka med relativt lösa bollar. Kan regler och poängräkning. Du tycker tennis är jättekul och lär dig nya saker hela tiden. 

2. Behärskar alla slag. Fortfarande osäker vid spel framme vid nät. Säker baslinjespelare vid lugnare tempo.

3. Klarar av längre bolldueller i hyfsat tempo. Känner dig hemma både på baslinjen och framme på nät. Måste fortfarande koncentrera dig mer.

4. Använder fart och spinn effektivt. Kontrollerar längden på bollarna. Utnyttjar motspelarens svagheter hyfsat. Allmänt säkra slag

5. Slår hårda slag med spinn och kontroll. Behärskar olika längd på bollarna väl i alla slag. Utnyttjar egna serven taktiskt.

6. Har utvecklat ett vinnande vapen i ditt spel. Bra matchhuvud. Blir inte stressad i kniviga situationer. Lugn och stabil.

7. Tävlar regelbundet i klubb. Kan lätt spela med i tävlingar sanktionerade av SvTF (lägre kategorier). Du har antagligen tävlat redan som ung.

Stegspelet: Om
bottom of page