top of page

Tävlingsgrupp

Tävlingsgruppen är riktad till dig som gillar att träna och tävla mycket! 10-15 tävlingar per år samt 6-8 timmars tennisträning varje vecka är inget ovanligt för en tävlingsspelare. Spelarna är mellan 12-18 år och representerar även klubben i diverse seriespel på nationell nivå.

Information om vilka tävlingar som finns i Göteborgsområdet hittar du på: www.tennisgoteborg.se
Här behöver du också en licens om du är 13 år och det finns hur mycket tävlingar som helst att anmäla sig till.
På svtf.tournamentsoftware.com finns all information du behöver - börja bekanta dig med sidan för här finns jättebra information om allt

Du kan inte anmäla dig till tävlingsgruppen. Vi handplockar själva spelare som vi anser är mogna för utmaningen.

3271B20C-1A79-40B5-BC62-BCF884B0BB24_edited_edited_edited_edited.jpg
Tävlingsgrupp: Classes

DENNA INFORMATIONEN GÄLLER DIG SOM ÄR MED I TG ELLER VILL VARA MED I TG I FRAMTIDEN: 

Lerums Tennisklubbs vision och mål med tävlingsgruppen är att kunna hjälpa spelare som har höga ambitioner och mål med sin tennis. Detta oavsett om dessa ambitioner handlar om att bli tränare, eller att ni själva når en hög regional och nationell nivå, kunna representera vårat A-lag, kunna ha chansen att spela College tennis i USA, eller till och med bli proffs.


Därför har vi nu skapat en del riktlinjer som vi förväntar oss att ni som vill vara med i tävlingsgruppen ska följa:


  • Innan träningen börjar ska du vara ombytt, uppvärmd och ha fyllt vattenflaskan. Är man sen så måste man ändå göra sin uppvärmning innan man får bolla in.


  • Är man med i tävlingsgruppen så säger det sig självt att man ska tävla. Vi kommer rekommendera olika tävlingar på den nya hemsidan och vi räknar med att du spelar minst tre tävlingar per termin. Detta så länge restriktionerna tillåter oss.


  • Vi förväntar oss att du ska vara en del av klubbens seriespel i den åldersklass du befinner dig.


  • Vi kommer att ha två fyspass i veckan (tisdagar och torsdagar kl. 19:00) där vi blandar konditionspass med styrka. Så fort vädret tillåter kommer denna träning bedrivas utomhus. Till dess kör vi på badmintonbanan, alternativt i styrelserummet som under 2022 kommer göras om till ett gym.


  • För dig som är född 2008 eller tidigare kommer vi dessutom ha två fystester under varje termin för att mäta kondition och styrka.


  • Vi vill att en tävlingsspelare ska ta ett stort ansvar över sin egna tennis och ha ett starkt eget driv. Därför räknar vi med att du ska spela minst en timme i veckan på egen hand. Hur väl du väljer att följa dessa riktlinjer är helt och hållet upp till dig. Hur väl ni har följt dessa riktlinjer kommer ligga till grund för vår planering inför höstterminen 2022. Dom som har visat framfötterna på träning, fys och tävling kommer prioriteras vid vår kommande träningsplanering.


Med allt detta sagt så kommer vi inte utesluta någon från att träna hos oss. Tvärtom vill vi optimera träningen för alla våra elever. Denna termin är det upp till er att visa vad ni vill med er tennis. Desto mer ni ger till oss desto mer kommer vi ge tillbaka till er.


Vi ser fram emot en rolig och intressant vårtermin 2022!


Tävlingsgrupp: Text
bottom of page